Pride House

Trondeim PRIDEs faglige program: 

Pride House er stedet for refleksjon, diskusjon og dialog under Pride. Gjennom arrangementene blir aktuelle tema belyst fra ulike perspektiv. Pride House retter i år blant annet fokus på situasjonen for skeive i Russland (Amnesty International) og betydningen av avkriminalisering av HIV i Norge. Homopioner Kim Friele, en legende i norsk og nordisk homohistorie og et forbilde for mange, kommer og deler erfaringer med publikum på Litteraturhuset.

Debatt blir det, på Trondheims mest legendariske debattarena, Samfundet; hvor «Onsdags debatten» får et skeivt tema. Høydepunktet er kanskje Pride sin egen markering av at det er 100 år siden det første samiske landsmøte i Trondheim. Vi marker dette med en panelsamtale med tema «skeiv og samisk», hvor aktivister fra ulike samiske miljøer i hele Norden kommer for å drøfte hvordan det er å leve med flere identiteter eller hvordan bygge en egen identitet tuftet på ulike etablerte identiteter.

Pride House åpnes på Samfundet søndag 10. september med fremvisning av kortdokumentaren «Kunsten å være syndig» med påfølgende samtale om hvordan det er å leve med ulike identiteter som ofte sees på som selve symbolet på motsetninger – å være skeiv muslim. Etter film og samtale fortsetter åpningen med et miniseminar om «avkriminalisering av HIV – påvirker dette oss?

I tillegg kan en finne og få anbefalt utvalgt skeiv lektyre på Folkebiblioteket under hele prideuka.

 

For info om Pride House kontakt:

Guro Olsborg, leder av Pride House teamet: 938 97 159

Eivind Rindal, nestleder Trondheim Pride: 994 81 832

Martin Rosmo Hansen, styremedlem: 473 03 919

Pride House holder til her:

Litteraturhuset i Trondheim, Kongens gate 2

Studentersamfundet i Trondhjem, Elgeseter gate 1

Velkommen