Loading Events

« All Events

Bokbad: Mine damer, herrer og alt midt imellom & Født i rett kropp – en transmanns fortelling

12 September @ 19:00 20:30

Trondheim Pride 2024

Trondheim Pride inviterer til bokbad på scenen på biblioteket. Dette er din mulighet til å utdype din forståelse rundt transtematiske spørsmål i det vi sammen tar et dykk i to av årets kanskje viktigste transtematiske bøker. Bokbadet ledes av Alex Døsvik.

Mine damer, herrer og alt midt imellom (2024)
«Mine damer og herrer og alt midt imellom» tar mål av seg til å forklare og forstå begrepet trans – i en historisk så vel som i en mental, medisinsk og sosial kontekst.

Transpersoner har i altfor mange år vært en marginalisert gruppe, utsatt for både trakassering og diskriminering – uten lik adgang til arbeidsmarkedet eller til helsehjelp som andre i samfunnet. Med denne boken slår vi fast at transpersoner finnes og vil finnes til all tid – rett og slett fordi vår eksistens beriker verden!  I denne boken møter du mange som åpent forteller sine historier. Det er historier om å ikke bli forstått – om å måtte kjempe for å bli sett – men også om det fantastiske, det storartede og det absolutt livsnødvendige – ved å få leve livet som den man er!

«Mine damer og herrer og alt midt imellom» markerer et veiskille for oppfatningen og forståelsen av personer med kjønnsinkongruens. Vi tror mange vil ha nytte – og ikke minst glede av, å lese denne boken. 

Født i rett kropp – en transmanns fortelling (2024)

Dette er Luca Dalen Espseths sterkt berørende historie om hans vei til et liv som mann. Luca har deltatt i det offentlige ordskiftet rundt trans, så både offentlig og privat har han måttet svare på utallige spørsmål om kjønn, trans og sitt eget liv. Over alt får han de samme spørsmålene, igjen og igjen. For ham kjennes det ut som om han alltid må forklare og forsvare seg bare for å få lov til å eksistere. Selv om han har studiepoeng i både biologi, kjønnsteori og filosofi så blir aldri svarene “gode nok”. De samme spørsmålene igjen og igjen. Ofte svarer han bare for å tilfredsstille et eller annet behov hos andre. Ofte lyver han for å slippe å brette ut hele livet sitt for Gud og hvermann.

I årevis har folk krevd å få høre historien hans i en versjon som de kunne tro på. En historie som passet med deres forståelse av kjønn.

Så han lagde én historie for offentligheten, én historie for fremmede på fest, én historie for legene, én historie for familien sin. Men en dag oppdaget Luca at han hadde glemt å lage en historie for seg selv.

Nå får vi Lucas historie, en kraftfull og personlig historie om å få være seg selv i en verden som veldig ofte ser annerledes på deg enn du gjør selv. Og som ofte mistror deg. Det er også en klok og tankevekkende tekst om samfunnet vi lever i. Ved å lese denne boka vil du få ny kunnskap om kjønn, om strukturer og kanskje også om deg selv og egne mønstre du ikke hittil har vært bevisst.

Medvirkende
Bokbadet ledes av Alex Døsvik

*This event is held in Norwegian

Free

Trondheim folkebibliotek

Peter Egges plass 1
Trondheim, 7011
+ Google Map
View Venue Website

Comments are closed.