Loading Events

« All Events

Boksamtale: Den andre moren (Åmodt, 2023)

10 September @ 19:00 20:00

Trondheim Pride og Trondheim folkebibliotek inviterer til samtale mellom Tina Åmodt og Jørgen Strickert om Åmodts kritikerroste roman “Den andre moren” fra 2023.

Omtaler
“Alt du vil ha av en roman: modig, velskreven, egenartet” skrev Live Lundh i Morgenbladet – Årets beste bøker 2023. I vårt land ble boka beskrevet som en av årets sterkeste utgivelser: “Tina Åmodt har mestret kunststykket å skrive med politisk brodd samtidig som hun har skapt et fantastisk kvinneportrett og et fortettet ekteskapsdrama”. (Ingeborg Misje Bergem)

Handling
Boka går rett inn i utfordrende samfunnsspørsmål rundt foreldreskap, biologi og skeive liv, og maler et komplekst portrett av hovedpersonen Silje Marie, som føler sterkere tilknytning til sin biologiske sønn enn til kona Helene sin biologiske sønn. Da kona og barna reiser på ferie, blir Silje Marie igjen i familiens hus for å klargjøre for oppussing. Den lange alenetiden gir grobunn for mye grubling. Hvilke konsekvenser vil det få for sønnene å vokse opp uten en far – med et ukjent antall biologiske halvsøsken der ute? Og i et samfunn hvor regnbueflagg fortsatt ødelegges i hver Pride-sesong? I tillegg har Silje Marie andre hemmeligheter for kona, og jages av følelsen av å leve et dobbeltliv.

Om medvirkende
Tina Åmodt står bak flere kritikerroste romaner, og har også skrevet kortprosa og gjendiktet poesi.

Jørgen Strickert er satiriker, radiomaker og dramaturg. Han har medvirket i en rekke radioprogrammer og podkaster i NRK, og er tilknyttet Teater Innlandet som dramaturg.

*This event is in held in Norwegian

Free

Trondheim folkebibliotek

Peter Egges plass 1
Trondheim, 7011
+ Google Map
View Venue Website

Comments are closed.