Loading Events

« All Events

Operakafé med Skeive Stemmer

10 September @ 18:00 20:45

Pride feieres på 5 år på rad ved Operakafé på Rosendal !!
200 NOK (Voksen) 170 NOK (Student/Honørkort) 160 NOK (Operavenner)


Medvirkende
Medstiftere av Skeive Stemmer Operakollektivet: Therese-Angelle Khachik, lyrisk sopran, Maria Dale Johannessen Mezzosopran
Eldrid Gorset sopran
Knut Erik Jensen, piano

Hva kan du forvente? På Operakafé blir dere servert et variert program med kjente og ukjente perler og anekdoter fra operaens skeive skattekammer, i avslappede hyggelige omgivelser.

Dørene åpner kl.18.00
konsert fra 18.30 – 20.45
Baren holder åpent frem til kl.21.45

Vi tilbyr redusert billettpris til student, honnør og Operavenner. Vi har tilgang med heis – og godtar ledsager bevis, husk å varsle på forhånd. Vennligst ta kontakt om dere trenger assistanse, eller om dere ønsker å melde dere inn i operavennforeningen. operavennforening@gmail.com

Skeive Stemmer operakollektivet av, med og for skeive.
De ønsker å skape en arena som gir arbeid for – og rom til utvikling av skeive talenter og historier. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet, og Skeive Stemmer ønsker dermed å møte behovet denne målgruppen har for å kunne se sine egne historier fortalt i operaformatet. Operakompaniet består av de tre operasangerne Eldrid Gorset hun/henne, Therese-Angelle Khachik de/dem og Maria Dale Johannessen hun/henne som alle har sin akademiske bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Siden kompaniets oppstart i 2018 har de deltatt på åpningen av Oslo Pride 2019, Trondheim Pride 2020 – 2023, Operafestukene i Kristiansund 2022, Regnbuedagene i Bergen 2022, Tromsø, NeadalsPride, og mye mer! Høsten 2020 startet de også en konsertserie på Rosendal Teater i Trondheim som heter «Operakafé» hvor de har gjort over 30 konserter gjennom hele pandemien og frem til i dag.
I september 2022 hadde Skeive Stemmer premiere på sin første fulle operaproduksjon «De Lystige Koner i Windsor» av Otto Nicolai, nettopp på Rosendal Teater, under Trondheim Pride 2022. Forestillingen ble året etter invitert til den prestisjetunge operafestivalen Grimeborn i London, England – som første norske og første skeive kompani noensinne
I 2024 var kompaniet med som produsenter og artister under Norges første skeive operafestival «Folk er Folk» sammen med Opera Trøndelag.

Knut Erik Jensen, klaver
Knut Erik han/ham, bor i Selbu og er universitetslektor på NTNU, Institutt for musikk, leder for pianoklassen på lørdagsskolen, Trondheim Kulturskole og har en rikholdig frilanskarriere. Han har en mastergrad fra konservatoriet i Trondheim i utøvende piano. Han har i mange år vært en ettertraktet musiker i Trøndelag, ikke minst innen opera som akkompagnatør og repetitør, og som kammermusiker og solist.
Siden 2007 har han spilt nært 200 konserter i USA, mest som soloartist, men også med sangere og som solist med orkestre. De senere årene kan nevnes framføring av samtlige av Griegs romanser i Seattle, USA fordelt på 7 konserter, og som solist i Grieg og Klaus Egge klaverkonserter. Av egne prosjekter jobber han mye med norsk pianomusikk, både ved å bestille nye verker fra komponister og finne fram stykker som ikke er så ofte spilt. I 2013 bestilte og urfremførte han pianosonaten «Ruf und Nachklang» av Ståle Kleiberg, og i 2022 var han pianist på platen Requiem, Læreren som ikke ble og Trisyn av Marcus Paus, sammen med Knut Stiklestad. Han har for øvrig en svært allsidig bakgrunn fra flere sjangre og instrumenter.
Vi takker våre støttespillere og samarbeidspartnere – sparebanksamfunnsutbytte, Torstein Erbo Gavefond, Trondheim Pride, og Rosendal Teater og Kafé.

NOK200 Voksen

NOK 170 Student / Honørkort

NOK 160 Opravenner

Operavennforening

View Organiser Website

Rosendal Teater

Innherredsveien 73
Trondheim, 7044 Norway
+ Google Map
View Venue Website
NOK200

Comments are closed.